Teratak Cantik

Teratak Cantik

Sabtu, 23 Jun 2012

Khasiat Serbuk Mutiara
Mutiara di percaya dan di yakini sebagai sumber kecantikan. Lihat sahaja sekarang ini banyak  produk kecantikan dipasaran dibuat dengan bahan dasar mutiara. 

Fungsi serbuk mutiara yang terkenal , membantu kelembaban kulit, menjaga kecerahan, mencegah unsur pigmen hitam pada kulit, mencegah penuaan dan pengerutan pada kulit,selain itu ia dapat melindungi kulit dari sinar matahari yang mampu mengelapkan kulit.

Selain itu serbuk mutiara ini mengandung amino acid dan elemen lainnya yang berfungsi menjaga ketahanan tubuh. 

Serbuk  Mutiara ini telah di percaya selama berabad abad dalam dunia kesihatan dan kecantikan dengan proses tradisional.Para putri Di China juga menggunakan dan meminum serbuk mutiara , sementara Cleopatra memanjakan diri dengan mandian susu yang dicampur dengan serbuk mutiara.

Amalan ini sesuai di gunakan oleh para wanita/lelaki, tua maupun muda dan kepada sesiapa sahaja yang berhasrat untuk memiliki kulit yang cerah halus lembut dan becahaya.BERMINAT UNTUK MENCUBA???


Kini Sabun Susu Beras Mutiara,sabun terbaru dipasaran,dicampurkan bersama serbuk mutiara.Sabun 2 dalam 1 ini,amat efektif bagi pemakai yang inginkan kulit yang cerah,halus gebu dan bercahaya bagai mutiara.


Sabun Susu Beras MutiaraTiada ulasan:

Catat Ulasan